1. 6. 2024   |   svátek má Laura
 

Slepičí polévka s noky

Název Množství a jednotka
slepice 1 ks
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
malý celer 1 ks
kari špetka
Zobrazit všechny ingredience

Nočky

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
krupice 80-100 g
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)


Slepičí polévka je vydatná a posilující, podávala se ženám po porodu a marodům :-), ale i když jsme zdraví, je výborná.



Postup
Slepici omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 2l studené vody, osolíme a vaříme do poloměkka. Když je slepice poloměkká, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a dovaříme doměkka. Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do vývaru. Do vroucí polévky zaváříme nočky, povaříme 5 minut a okořeníme špetkou kari a nasekanou pažitkou.


 


RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Postup: Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

RECEPTY

Thajská polévka Tom Yam

Postup: Citronovou trávu naklepeme tupou stranou nože a necháme vcelku. V hrnci dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Postup: Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...